Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • LIT
  • EST
  • RUS
  • ENG
  • Sākums
  • Veikals
  • Receptes
  • Kontakti

Korejiešu Gungjung Tteokbokki (👑 Karaliskās tiesas rīsu kūkas)!

22. decembris, 2022 pl. 16:53, Nav komentāru

Gungjung Tteokbokki ir korejiešu karalistes galma virtuve, kas cēlusies no Hoseonu dinastijas karaļa pils (1392-1910). Gungjung nozīmē "pils vai karaļa galms". Kā norāda nosaukums, tas bija daļa no karaliskās virtuves un tika uzskatīts par augstas klases ēdienu, bet tiesa, ka tagad tas ir interesants kontrasts ar moderno pikanto versiju, kas ir ikdienišķs studentu ēdiens.

Atšķirībā no tipiskām Tteokbokki (korejiešu asajām rīsu kūkām), Gungjung Tteokbokki nav pikanta, bet gan kreftīga un nedaudz sāļa.Šis garšīgi krāsainais ēdiens būs lielisks papildinājums jūsu Jaungada mielastam vai Ziemassvētku ballītei!

Pagatavosim!

Sastāvdaļās:

  • 450g plāni garaetteok/tteokbokki (Iegūsti to šeit vai šeit )
  • 120g liesa liellopa gaļas fileja
  • 3 vai 4 šitaki sēnes svaigas vai izmērcētas, ja tās ir žāvētas
  • 1/2 vidēja cukini / Varat arī izmantot ķiploku maurlokus un/vai krāsaino papriku.
  • 1 vidējs burkāns sagriezts plānās sloksnēs
  • 1/2 vidēja saldā sīpols - plānās šķēlītēs
  • 1 līdz 2 lociņi sagriezti
  • sāls
  • cepamā eļļa maisīšanai

Mērce:

  • 3 ēdamkarotes sojas mērces (Iegūsti to šeit)
  • 1 ēdamkarote rīsu vīna vai mirin
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas (Iegūsti to šeit)
  • 1 tējkarote sezama sēklu (Iegūsti to šeit)
  • 2 tējkarotes malta ķiploka
  • šķipsnu piparu

Norādes

  • Mērces sastāvdaļas labi samaisa un noliek malā. Vidēja izmēra katlā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet rīsu kūkas gabaliņus. Vāra, līdz visi gabali uzpeld uz augšu. Nepieciešamais laiks mainīsies atkarībā no rīsu kūku stāvokļa. Gatavojot rīsu kūkas būs ļoti mīkstas, taču atdziestot tās kļūs cietākas. Nosusiniet tos ar sietu. Neskalot. Sajauc ar 2 ēdamkarotēm gatavās mērces. Atlikt malā.gungjung 2Btteokbokki4 e1532479471413 - Gungjung Tteokbokki (Royal Court Rice Cake)

  • Plāni sagrieziet liellopu gaļu apmēram 5cm garās sloksnēs. Sēnēm nogriež kātus un sagriež plānās sloksnēs. Bļodā liek liellopa gaļu un sēnes un sajauc ar ēdamkaroti gatavās mērces. Gatavojot pārējās sastāvdaļas, marinē.

    gungjung tteokbokki2 e1533446585124 - Gungjung Tteokbokki (Royal Court Rice Cake)

  • Cukini pārgriež uz pusēm gareniski un tad plānās šķēlītēs šķērsām un nedaudz pa diagonāli, lai griezumi būtu garāki. Cukīni šķēles bagātīgi apkaisa ar sāli un noliek malā uz 10–15 minūtēm. Ar roku izspiediet no cukini lieko šķidrumu. Viegli uzkarsētā un eļļotā pannā, apmaisot, apcepiet sīpolu, burkānu un cukīni uz vidējas uguns apmēram 2 minūtes. Beigās pievienojiet lociņus. Pārnes bļodā.

  • Tajā pašā pannā pagatavojiet liellopu gaļu un sēnes uz vidēji lielas uguns, līdz gaļa ir gatava, 1 līdz 2 minūtes. Samaziniet siltumu līdz vidēji zemam. Pievienojiet rīsu kūkas un maisot apcepiet vēl minūti vai divas. Izslēdziet siltumu.

    gungjung 2Btteokbokki6 e1532479540430 - Gungjung Tteokbokki (Royal Court Rice Cake)

  • Pievienojiet rīsu kūkas bļodā ar dārzeņiem, kā arī pēc izvēles pievienojie vēl klāt priežu riekstus un atlikušo mērci. Labi samaisiet, lai viss labi apvienotos. Ja nepieciešams, noregulējiet garšvielas ar sojas mērci vai cukuru. Pasniedziet siltu.gungjung 2Btteokbokki7 e1532479555286 - Gungjung Tteokbokki (Royal Court Rice Cake)

VAI TEV SANĀCA?

Publicē sociālajos tīklos un atzīmē @sencha.lv!


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Kas ir ķīniešu Hot Pot? 👲 Karstais katls!?
    1. jūl. 2024
  • Ziemassvētku pasākumi Rīgā 🎄
    8. dec. 2023
  • Tang Yuan 🍚 Ķīniešu lipīgās rīsu bumbiņas 汤圆
    27. mar. 2023
  • Japāņu Teriyaki lasis ar rīsiem 🐠
    21. mar. 2023
  • Ban Lan Gen 🌿 Zāļu tēja pret saaukstēšanos!🤒
    13. mar. 2023
  • Kā pagatavot Tteokbokki? 🇰🇷
    4. mar. 2023
  • Sīpolu cūkgaļas karbonādes 🥩 saldajā sojas mērcē (4 porcijas).
    2. feb. 2023

Japāņu, korejiešu un ķīniešu Kulinārijas Receptes!

Sencha.lv ir izveidojusi sadaļu tradicionālajām Āzijas virtuves receptēm. Šeit jūs atradīsiet vispopulārākos un globāli apbrīnotos ēdienus no viņu virtuvēm. Mēs pievienosim vienkāršas Āzijas kulinārijas receptes no austrumu ēdieniem, kas pieder Austrumāzijas un Dienvidaustrumu Āzijas reģioniem, it īpaši no Japānas, Korejas un Ķīnas.

āzijas virtuves ēdieni ar rīsiem tofu un kociņiem

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Receptes
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Privātuma Politika
  • Kontakti