Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • LIT
  • EST
  • RUS
  • ENG
  • Sākums
  • Veikals
  • Receptes
  • Kontakti

Tang Yuan šŸš ĶīnieÅ”u lipÄ«gās rÄ«su bumbiņas ę±¤åœ†

27. marts, 2023 pl. 14:54, Nav komentāru
Pavasara ekvinokcijā Ķīnas lauksaimniekiem ir tradīcija atpūsties un ēst lipīgas rīsu bumbiņas. Pārējās rīsu bumbiņas ir uzliktas uz gariem bambusa iesmiem un novietotas ap laukiem, lai putni neēstu to ražu. Šis ieradums ir pazīstams kā "piebāzt vistas knābi".

AtkarÄ«bā no Ķīnas reÄ£iona, Tang Yuan var pasniegt daudzos veidos. VisefektÄ«vākais veids ir bļodā ievietot nedaudz gatavoÅ”anas Ŕķidruma. Tas atļauj tām noturēt siltumu ilgāk, tāpēc pildÄ«jums paliek Ŕķidrs.
Citos Ķīnas reÄ£ionos vēl viens slavens Tang Yuan pasniegÅ”anas veids ir pievienot biezu sÄ«rupu, kas ražots no tumÅ”i brÅ«nā cukura, un pēc tam to pārkaisa ar grauzdētu sojas pupiņu pulveri. Vai arÄ« ingvera sÄ«rups ir ļoti populāra piedeva.

Tātad, kā pagatavot Å”o saldo, riekstu, Ŕķidro pildÄ«jumu, kas noslēgts ar slidenu, koŔļājamu iesaiņojumu, Tang Yuan (Ä·Ä«nieÅ”u lipÄ«gās rÄ«su bumbiņas)?

Sastāvdaļas, kas jums būs nepiecieŔamas, ir:

Pildījumam
    ā–¢ 80 g melnā sezama sēklas
    ā–¢ 35 g cukurs - vai pēc garÅ”as
    ā–¢ 35 g mÄ«kstināts sviests - vai kokosriekstu eļļa, speÄ·is

Mīklai
    ā–¢ 120 g lipÄ«gi rÄ«su milti
    ā–¢ 45 g verdoÅ”s Å«dens
    ā–¢ 60 g istabas temperatÅ«ras Å«dens - vai bieÅ”u sula

Instrukcijas

Sagatavo pildījumu

  • Sausā pannā uz lēnas uguns apgrauzdē melnās sezama sēklas, lÄ«dz tās kļūst briestÄ«gas un ļoti viegli saplÄ«st, sasmalcinot ar pirkstiem.
  • Kad grauzdētas melnā sezama sēklas ir pilnÄ«bā atdzisuÅ”as, ielieciet virtuves kombainā. Sasmalciniet tos ar cukuru, lÄ«dz tie kļūst par mÄ«kstu, spÄ«dÄ«gu pastu.
  • Pievienojiet sviestu (vai kokosriekstu eļļu / speÄ·i). Samaisiet, lai apvienotu, un pēc tam glabājiet ledusskapÄ«, lÄ«dz maisÄ«jums ir pietiekami stingrs, lai to varētu apstrādāt.
  • Sadaliet pastu 20 daļās. Veidojiet katru gabalu bumbiņā. Gatavojot mÄ«klu, ievietojiet tos atpakaļ ledusskapÄ«.

Pagatavo mīklu

  • MaisīŔanas bļodā, maisot ar lāpstiņu, ielejiet verdoÅ”u Å«deni lipÄ«gajos rÄ«su miltos. Tad pamazām pievieno istabas temperatÅ«ras Å«deni (vai bieÅ”u sulu rozā mÄ«klai).
  • MÄ«ca ar roku, lÄ«dz izveidojas gluda, mÄ«ksta mÄ«kla. Noregulējiet tā konsistenci, pievienojot vairāk Å«dens vai miltu. Ja mÄ«klu neizmantojat uzreiz, aptiniet to ar pārtikas plēvi, lai izvairÄ«tos no izžūŔanas.
  • Sadaliet mÄ«klu 20 vienādos gabalos, pēc tam katru sarullējiet bumbiņā.

Sagatavo Tang Yuan

  • Ar pirkstiem saplaciniet mÄ«klas gabalu apaļā apvalkā.
  • VidÅ« liek pildÄ«juma bumbiņu. Viegli spiediet iesaiņojumu uz augÅ”u, lai cieÅ”i ietÄ«tu pildÄ«jumu. PilnÄ«bā noblÄ«vējiet augÅ”pusē.

Gatavo Tang Yuan

  • Uzkarsē lielu Å«dens katlu lÄ«dz pilnÄ«gai vārīŔanās temperatÅ«rai. Viegli ieslidiniet Tang Yuan. Ja nepiecieÅ”ams, vāriet pa daļām, jo bumbiņas gatavoÅ”anas laikā izpleÅ”as, tāpēc nepārblÄ«vējiet katlu.
  • Spiediet bumbiņas ar karotes aizmuguri, lai tās nepieliptu pie katla dibena. Vāra uz vidēji lielas uguns. Kad visas bumbiņas sāk peldēt uz virsmas, vāriet vēl vienu minÅ«ti.
  • Trauku (kopā ar nedaudz vārīŔanas Ŕķidruma) pasniedz siltu. Varat arÄ« atseviŔķi pagatavot ingvera sÄ«rupu kā pasniegÅ”anas Ŕķidrumu.

Uzglabā Tang Yuan

  • Iesaldējiet Tang Yuan uzreiz pēc to salikÅ”anas. Sasaldējiet tos vienā kārtā uz paplātes, kas izklāta ar cepampapÄ«ru. Kad tie ir pilnÄ«bā sasaluÅ”i, ievietojiet tos hermētiskā maisiņā un uzglabājiet tos saldētavā.
  • Lai pagatavotu saldētu Tang Yuan, ievērojiet to paÅ”u gatavoÅ”anas procedÅ«ru (neatkausējiet).

Noskatieties Ŕo video, ja jūtaties apmaldījies!

VAI TEV SANĀCA?

Publicē sociālajos tīklos un atzīmē @sencha.lv!


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Kas ir Ä·Ä«nieÅ”u Hot Pot? šŸ‘² Karstais katls!?
    1. jūl. 2024
  • Ziemassvētku pasākumi RÄ«gā šŸŽ„
    8. dec. 2023
  • Tang Yuan šŸš ĶīnieÅ”u lipÄ«gās rÄ«su bumbiņas ę±¤åœ†
    27. mar. 2023
  • Japāņu Teriyaki lasis ar rÄ«siem 🐠
    21. mar. 2023
  • Ban Lan Gen 🌿 Zāļu tēja pret saaukstēŔanos!šŸ¤’
    13. mar. 2023
  • Kā pagatavot Tteokbokki? šŸ‡°šŸ‡·
    4. mar. 2023
  • SÄ«polu cÅ«kgaļas karbonādes 🄩 saldajā sojas mērcē (4 porcijas).
    2. feb. 2023

Japāņu, korejieÅ”u un Ä·Ä«nieÅ”u Kulinārijas Receptes!

Sencha.lv ir izveidojusi sadaļu tradicionālajām Āzijas virtuves receptēm. Å eit jÅ«s atradÄ«siet vispopulārākos un globāli apbrÄ«notos ēdienus no viņu virtuvēm. Mēs pievienosim vienkārÅ”as Āzijas kulinārijas receptes no austrumu ēdieniem, kas pieder Austrumāzijas un Dienvidaustrumu Āzijas reÄ£ioniem, it Ä«paÅ”i no Japānas, Korejas un Ķīnas.

āzijas virtuves ēdieni ar rīsiem tofu un kociņiem

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukŔs.

  • Receptes
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Privātuma Politika
  • Kontakti