Kā gatavot ķīniešu ēdienus?
1. jūnijs, 2022 pl. 11:08,
Nav komentāru
Tā kā jūs esat nolēmuši sākt gatavot ķīniešu virtuvi, ir dažas lietas, kas jums jāzina, kā piemēram:kādas sastāvdaļas ir vajadzīgas ķīniešu maltītei?Āzijas kulinārija bieži ietver sarežģītu garšvielu un karstuma maisījumu, kā arī saldo un umami aromatizatorus, tāpēc, lai sasniegtu šo perfekto garšu, bieži ir nepieciešams smalks līdzsvarošanas process.
Pirmkārt, jums būs nepieciešams:
- Ķīniešu rīsu vīns (Shaoxing Wine): tas pievieno aromātu un ir labs spēcīgu smaku noņemšanai kā zivju. (Ja rīsu vīns nav pieejams, izmantojiet sausu šeriju).
- Ķīniešu žāvētas melnas sēnes: sauktas arī par šitake sēnēm.
- Kukurūzas ciete/ Kartupeļu ciete: lieto marinādēs un kā biezinātāju. Var aizstāt tapiokas cieti receptēs.
- Ķiploki: kopā ar ingveru to bieži izmanto, lai iemarinētu cepamo eļļu.
- Ingvera sakne: vienmēr izmantojiet svaigu ingveru, ja vien recepte nav pretējā gadījumā.
- Loki (Green Onions, Scallions): bieži izmanto kā rotājumu vai pievieno WOK-am.
- Austeres mērce: Izgatavota no vārītām austerēm un garšvielām šo bagātīgo pikanto mērci izmanto gaļas un dārzeņu ēdienos un ir viena no galvenajām sastāvdaļām kantoniešu ēdiena gatavošanā.
- Rīsi: garo graudu izmanto ēdienreizēm; īsos vai lipīgos rīsus izmanto desertiem vai uzkodām; Dažreiz tiek izmantoti arī jasmīna rīsi.
- Rīsu etiķis: Šāda veida etiķim ir smalkāka garša nekā parastajam baltajam etiķim.
- Sezama eļļa: to izmanto kā aromatizētāju stir-fry un zupās.
- Sojas mērce: meklējiet gan gaišo, gan tumšo.
- Chili pasta: pagatavota ar čilī, sāli, ķiplokiem, ingveru un eļļu. Neliels daudzums šīs pikantās garšvielas palielina karstuma sajūtu, kas rodas, marinādes un mērces.
- Eļļa: jums tas būs nepieciešams, lai ceptu. Tradicionāli tiek izmantota zemesriekstu eļļa. Tomēr jūs varat izmantot augu eļļu, piemēram, rapšu.
Priekš svaigiem un konservētiem dārzeņiem: selerijas, cukini un mung pupiņu kāposti ir lieliska izvēle Wokiem un stir-fry.
Ceram, ka ar šo informāciju varēsiet uzsākt savu ceļojumu ķīniešu virtuves kulinārijā!